Så var jule og nyttårshelg over for denne gang.
Vi fryser og bevarer råvarene, grønnsaksskuffen nærmer seg tom, men litt rødkål måtte få selskap.
Da måtte jeg tenke ut noe å bruke den til. For rødkål som tilbehør ligger pent i bokser utover vinteren.
Da ble det en smakfull suppe.
Den kan selvsagt lages vegansk.
Suppe med rødkål:
1 kvart rødkål
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 boks sorte bønner
Rester av kylling, kalkun, gås, ribbe…
Hønse el grønnsakskraft
Olivenolje
1 ts hver av malt cumin, koriander, sennepsfrø, tørket korianderblad, revet frisk ingefær og gurkemeie.
Eplesidereddik og kokosblomstsukker el brunt sukker/honning/lønnesirup.
Surr løk og hvitløk blankt i oljen.
Tilsett krydderet og la det surre med i et par minutter.
Rør inn kålen.
Ha i 2 ss edikk og rør godt, viktig får å bevare rødfargen på kålen fra start.
Ha i kraft og gulrøtter.
Småkok i ca 1/2 time.
Smak til med kokosblomstsukker og event salt og pepper
Tilsett bønner og event kjøtt.
0 kommentarer