Suppe med rester av rødkål, bønner, deilig varmende krydder..

 

Så var jule og nyttårshelg over for denne gang.

Vi fryser og bevarer råvarene, grønnsaksskuffen nærmer seg tom, men litt rødkål måtte få selskap.
Da måtte jeg tenke ut noe å bruke den til. For rødkål som tilbehør  ligger pent i bokser utover vinteren.
Da ble det en smakfull suppe.
Den kan selvsagt lages vegansk.
Suppe med rødkål:
1 kvart rødkål
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 boks sorte bønner
Rester av kylling, kalkun, gås, ribbe…
Hønse el grønnsakskraft
Olivenolje
1 ts hver av malt cumin, koriander, sennepsfrø, tørket korianderblad, revet frisk ingefær og gurkemeie.
Eplesidereddik  og kokosblomstsukker el brunt sukker/honning/lønnesirup.
Surr løk og hvitløk blankt i oljen.
Tilsett krydderet og la det surre med i et par minutter.
Rør inn kålen.
Ha i 2 ss edikk og rør godt, viktig får å bevare rødfargen på kålen fra start.
Ha i kraft og gulrøtter.
Småkok i ca 1/2 time.
Smak til med kokosblomstsukker og event salt og pepper
Tilsett bønner og event kjøtt.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg