Tid for sjømat.
Deilig norsk sjøkreps, el scampi som er det italienske navnet på disse herlighetene.
Dette er ikke oppdrettsreker som blir feilmerket som scampi.
Pasta med norsk sjøkreps og akkar.
Her var vi så heldige å ha ferskfrosset kreps, noe som gjør at du lettere kan kontrollere de slik at de bevarer saftigheten.
Surr sammen med god olivenolje:
3 fedd hvitløk
8-10 sherrytomater
3 italienske ansjos
1-2 ts peperoncino piccante, en deilig litt varmende italiensk krydderblanding med tørket peperoncino (chili)
Det går fint å bruke litt chilipulver, el frisk chili, paprikapulver, løk og hvitløkspulver i stedet for krydderblandingen.
Tilsett 2 dl hvitvin og kok litt inn.
Kok spagetti og legg krepsen og akkar i pannen, vend inn pastaen og dryss over persille.
Beregn 1 kreps til hver og bruk litt akkar el annet som blåskjell el kamskjell, knivskjell, hjerteskjell om du vil.
Eller la kun sjøkrepsen få skinne
Buon appetito
LES GJERNE MER OM SCAMPI HER VED Å KLIKKKE PÅ BILDE UNDER: