Tid for litt sjømat, her med en av våre beste norske råvarer…

Tid for sjømat.

Deilig norsk sjøkreps, el scampi som er det italienske navnet på disse herlighetene.

Dette er ikke oppdrettsreker som blir feilmerket som scampi.

Pasta med norsk sjøkreps og akkar.

Her var vi så heldige å ha ferskfrosset kreps, noe som gjør at du lettere kan kontrollere de slik at de bevarer saftigheten.

Surr sammen med god olivenolje:

3 fedd hvitløk

8-10 sherrytomater 

3 italienske ansjos

1-2 ts  peperoncino piccante, en deilig litt varmende italiensk krydderblanding med tørket peperoncino (chili)

Det går fint å bruke litt chilipulver, el frisk chili, paprikapulver, løk og hvitløkspulver i stedet for krydderblandingen.

Tilsett 2 dl hvitvin og kok litt inn.

Kok spagetti og legg krepsen og akkar i pannen, vend inn pastaen og dryss over persille.

Beregn 1 kreps til hver og bruk litt akkar el annet som blåskjell el kamskjell, knivskjell, hjerteskjell om du vil.

Eller la kun sjøkrepsen få skinne✨

Buon appetito😍

LES GJERNE MER OM SCAMPI HER VED Å KLIKKKE PÅ BILDE UNDER:

Scampi og Mattilsynet

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg