Squash fylt med sensommersmaker.
Noen ganger er det deilig å nyte en kjøttfri middag, det gjør vi innimellom, variasjon er toppers.
Fylt squash:
Del en squash i 2, beregn 1/2 pr person av 1 squash på ca 400 gr, ta ut kjøttet og hakk det, fjern mest mulig av kjernene.
Legg squashen i en ildfast form.
Surr 1/2 hakket løk
3 fedd hvitløk
kjøttet fra squashen
sopp etter valg i ekstra virgin olivenolje, og 1-2 ts godt smør.
Tilsett 1/2 boks hakkede hermetiske tomater, smak til med salt, pepper og litt sukker. Her brukte jeg husets soppsoya, det fåes også i enkelte butikker, så salt ble overflødig. Ha i litt urter etter smak, persille ble det i denne.
Ha fyllet over i squashen og dryss på ost, denne dagen var det tomt for både parmesan og pecorino, noe vi pleier å ha. Da ble det i stedet hvit geitost og Norvegia.
Sett i ovnen på ca 200 gr til osten er gyllen.
Her servert med bruscetta med husets pesto, foccacia er også godt. Eller helt uten noe om du vil.
En smak av sensommer i slutten av august, fra hagen og skog, og nærbutikken, men deilig hele året.