Duebryst med sellerirotpuré.
Oppskrift nok til 4 personer
Du trenger:
Sopp, fra skogen el butikken
2 skogsduer
1 løk
1 pose rosenkål
gåsefett/andefett el smør
1 stangselleri
2 gulrøtter
tørket sopp
2 stk sellerirot
fløte
timian
sjalottløk
3 dl kraft
1-2 ss soppsoya/soyasaus
1/2 portvin el du kan bruke balsamico el eplemost
vann
Brun skråg sammen med løk, stangselleri, gulrot og timian, hell på ca 1 l vann og kok inn, her kokte den i 4-5 timer.
Legg steinsopp el annen tørket sopp i bløt om du har i 2 dl vann.
Klem ut kraften av soppen, finhakk og sett til side.
Sellerirot kokes i biter med fløte så det akkurat dekker i ca 1 time.
Kjør den til pure’ med stavmikser el blender, smak til med salt og litt sitronsaft.
Stek duebrystene sammen med en kvast timian og 1 hakket charlottløk i ca 2 min på hver side.
La de hvile og kok ut pannen med 3 dl kraft, kraften av soppen( ca 2 dl), 3 ss soyasaus og en skvett portvin, smak til med soppsoya/soyasaus, pepper og sødme i form av event brunt sukker, monter inn 2-3 ss smør tilslutt.
Stek sopp etter valg med løk og persille, ha i den hakkede steinsoppen. Vend rosenkål i gåse/andefett/smør etter hva du har. Har du ikke tørket sopp, bruk mer kraft og event soppsoya el soyasaus .
Legg opp.
Nyyyt.
Ps: frys ned resten av kraften😊
Dette er deilig til alt vilt🍂🍂🍂
Dette så kjempe godt ut! 🙂
Så koselig å høre, vilt er jo så godt😊
Gjett hva jeg snart skal spise😍
Så koselig, deilig mat dette😊🥰