Skogsduer, sellerirotpuré. Ganske enkelt vilt godt.

 

Duebryst med sellerirotpuré.

Oppskrift nok til 4 personer

 

Du trenger:

Sopp, fra skogen el butikken

2 skogsduer

1 løk

1 pose rosenkål

gåsefett/andefett el smør

1 stangselleri

2 gulrøtter

tørket sopp

2 stk sellerirot

fløte

timian

sjalottløk

3 dl kraft

1-2 ss soppsoya/soyasaus

1/2 portvin el du kan bruke balsamico el eplemost

vann

 

Brun skråg sammen med løk, stangselleri, gulrot og timian, hell på ca 1 l vann og kok inn, her kokte den i 4-5 timer. 

 

Legg steinsopp el annen tørket sopp i bløt om du har i 2 dl vann.

Klem ut kraften av soppen, finhakk og sett til side. 

 

Sellerirot kokes i biter med fløte så det akkurat dekker i ca 1 time.

Kjør den til pure’ med stavmikser el blender, smak til med salt og litt sitronsaft. 

 

Stek duebrystene sammen med en kvast timian og 1 hakket charlottløk i ca 2 min på hver side. 

La de hvile og kok ut pannen med 3 dl kraft, kraften av soppen( ca 2 dl), 3 ss soyasaus og en skvett portvin, smak til med soppsoya/soyasaus, pepper og sødme i form av event brunt sukker, monter inn 2-3 ss smør tilslutt. 

 

Stek sopp etter valg med løk og persille, ha i den hakkede steinsoppen. Vend rosenkål i gåse/andefett/smør etter hva du har. Har du ikke tørket sopp, bruk mer kraft og event soppsoya el soyasaus .

Legg opp.

Nyyyt.

 

Ps: frys ned resten av kraften😊

Dette er deilig til alt vilt🍂🍂🍂

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg