Marinerte Argentinske villreker, hjembakte flate brød a’la pita husets trøffelmajones.
Oppskrift brød:
3 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
1 egg
2 ss olivenolje
500 speltmel
25 gr gjær
1 dl tyrkisk youghurt
1 ss olje
sesamfrø
Rør gjær med lunkent vann, og bland sammen med sukker, salt, egg, olivenolje og sikt inn ca 500 gr mel.
Hev under klede i 45 min.
Form, den løse deigen med mel på benk og hender til tolv avlange ” rundstykker ” , trykk de flate på bakepapir , legg over bakepapir og etterhev i 12 min.
Pensle med youghurt, blandet med 1 ss olje, dryss over sesamfrø og stek i 10-12 min på 225 grader med varmluft.
Mariner ca 20 reker med :
2 fedd knust hvitløk
1 hakket rød chil
1 neve finhakket persille og 1/2 dl olivenolje i 4-5 timer.
Stek de og legg de i brødet med
hjertesalat
finhakket purre
agurk
og aspargesbønner sammen med trøffelmajonesen.
Oppskrift majones :
Ha:
2 eggeplommer
2 ts eplecidereddik
2 ts sennep, gjerne dijonsennepp ( her brukte jeg hjemmelaget)
2 ss vann i en stavmixbeholder.
Hell på 2 dl olje, brukte rapsolje men olivenolje er også topp.
Kjør med stavmixeren og løft den forsiktig opp, om du ser oljen ikke renner helt ned.
Smak til med salt og som her, trøffelolje.
Litt fusjon i denne retten i middelhavssmaker☀️
#argentinskevillreker#trøffelmajones
Det hørtes spennende ut 🙂
Så trivelig å høre😊❤️
Litt vri på pitafyll, lover det smaker, tusen takk😊💚