Argentinske villreker i hjembakt brød med speltmel a’la pita. Med trøffelmajones 💚

Marinerte Argentinske villreker, hjembakte flate brød a’la pita husets trøffelmajones. 

Oppskrift brød:

3 dl vann

1 ts sukker

1 ts salt

1 egg

2 ss olivenolje

500 speltmel 

25 gr gjær

1 dl tyrkisk youghurt

1 ss olje

sesamfrø

Rør gjær med lunkent vann, og bland sammen med sukker, salt, egg, olivenolje og sikt inn ca 500 gr mel.

Hev under klede i 45 min.

 

Form, den løse deigen med mel på benk og hender til tolv avlange ” rundstykker ” , trykk de flate på bakepapir , legg over bakepapir og etterhev i 12 min.

Pensle med youghurt, blandet med 1 ss olje, dryss over sesamfrø og stek i 10-12 min på 225 grader med varmluft. 

Mariner ca 20 reker med :

2 fedd knust hvitløk

1 hakket rød chil

1 neve finhakket persille og 1/2 dl olivenolje i 4-5 timer. 

Stek de og legg de i brødet med 

hjertesalat

finhakket purre

agurk 

og aspargesbønner sammen med trøffelmajonesen. 

Oppskrift majones :

Ha:

2 eggeplommer

2 ts eplecidereddik

2 ts sennep, gjerne dijonsennepp ( her brukte jeg hjemmelaget)

2 ss vann i en stavmixbeholder. 

Hell på 2 dl olje, brukte rapsolje men olivenolje er også topp. 

Kjør med stavmixeren og løft den forsiktig opp, om du ser oljen ikke renner helt ned. 

Smak til med salt og som her, trøffelolje.

Litt fusjon i denne retten i middelhavssmaker☀️

#argentinskevillreker#trøffelmajones

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg