Blåbærkake 💙Uten sukker, egg og gluten🌿

Skal det være en deilig gluten og sukkerfri  blåbærkake.

Denne kaken er et Kinderegg synes vi etter å ha prøvd den.

Saftig, sunn og supergod.

Oppskriften er fra Gastrofamilen funnet på Instagram, med litt små endringer, jeg brukte ferske dadler og mer smør.

6 dl havregryn

200 gr blåbær

250 gr soltørkede el ferske dadler

200 gr smør

Kjør havregryn i foodprossesor så fint du kan.

Ta i litt og litt av dadlene som du river litt opp med hendene når du fjerner steinene.

Kjør til en jevn og fin melblanding.

Ha det over i en bolle.

Smelt smøret og tilsett blåbærene i foodprosessoren, den trenger ikke vaskes etter melet og dadlene.

Spe med smøret.

Så heller du smøret i bakebollen og rører det godt sammen.

Ha deigen over i en springform på 22 cm kledd med bakepapir, og stek på varmluft 180 gr i 15-20 min.

Nå kan du spise den som den er, eller som her, med krem og blåbær og litt blomster.

Krydder som kanel, kardemomme, vanilje, anis… skal også brukes her for å variere smakene innimellom.

Kokosmasse skal testes…


La de du serverer ta på krem og bær selv, slik bevarer du det som måtte bli igjen i kjøleskapet lenger.

🍃🌸🍃

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg