Boller med speltmel☀️

Boller, uten forheving

Ca 20 deilige boller:

1/2 l skummet melk

150 gr smør

125 gr melis

50 gr gjær

1/2 ts kardemomme 

1 ts vaniljepulver

750 gr fin økologisk spelt

Varm smør melk og melis.

Hell det over i bakebollen, her brukte jeg vår kitchenaid,

ha i alt det tørre når temperaturen er på ca 37 gr .

Elt godt på svak styrke i ca 10 min.

Deigen skal ikke forheves.

 

Rull ut boller, la de heve i ca 1 time, og stek de på:

220 gr i ca 8 min.

Her bruker jeg ikke varmluft.

Rosiner velger du selv.

Del de gjerne og ha i krem, slik til fastelaven, deilig med syltetøy og brunost….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg