Chili con carne, og cornbread Solstua☀️

Deilig gryte som ble mekket på hytta❤️

 

Chili con carne og cornbread

Sunn og ganske enkel rett.

 

Surr:

1 hakket løk

3 fedd hvitløk

1 chili som splittes og beholder frøene, i olivenolje i en gryte.

 

Tilsett ca 1/2 kg karbonadedeig sammen med 1 ss smør

Samtidig tok jeg i 1 ts hver av malt:

Cumin

Koriander

Chiliflak

Paprikapulver

Oregano

Røkt paprikapulver

Cayennepapper

Stek til lett gyllent

 

Ha i 2 ss tomatpuré og vend den inn.

Så tilsettes:

1 boks tomater

2 dl sterk kaffe

3 dl kraft/ buljong

Kok i ca 1/2 time og smak til med salt, pepper, brunt sukker og event mer styrke i form av chili el cayennepepper.

Ta ut chilien og ha i en 3 dl bønner, gjerne kidneybønner, men her er valget ditt.

 

 

Cornbread

150 gr polenta el maismel

150 gr speltmel

50 gr kokosblomstsukker ( sukkertype velger vi selv)

3 ts bakepulver

50 gr smeltet smør

2 egg

2 1/2 dl kulturmelk el vanlig melk

Bland sammen det våte og rør det inn i de tørre ingrediensene.

Stek på ca 200 gr i smurt springform, 23 cm, eller i en smurt brødform i 15 min.

Følg med på brødet.

 

Deilig til hverdags og fest ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg