Dronning Maude’s fromasj ✨

 

Dronning Maudes fromasj:

5ss sukker og 5 egg

piskes til eggedosis

5 gelatinplater bløtlegges og smeltes i 1/2 dl kokende vann.

Bland gelantin i eggedosisen i en tynn stråle.

6 dl fløte stivpiskes og blandes godt inn.

Dryss revet dronningsjokolade og legg lagvis

Kan legges opp i glassbolle, el porsjonsglass.

Nydelig dessert fra svunnene tider. Denne desserten skal ha blitt laget til Kong Haakon og Dronning Maude sin signingsferd i Haugesund i 1906.

Da ble den laget med portvin, det er valgfritt.

Det sies at dronningen var syk og ikke fikk smakt denne herlige fromasjen, pudding, også kalt Haugesundsdessert.

Om hun fikk smakt den senere vites ikke.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg