Enkel torskemiddag.
Du kan selvsagt bruke annen hvit fisk.
Stort enklere blir det ikke.
Du trenger:
Fisk, du velger selv hvor mye til hver.
Broccoli, 1 bundt til 2 personer
Bacon, gjerne kalkunbacon som her.
I tillegg trenger du til sausen:
Saus:
2 dl tørr hvitvin, eller du kan bruke 1 dl hvitvins el eplecidereddik
2-3 ss fiskefond, husk fond er salt.
1 boks cremefraiche
1 vårløk el litt purre
1 god neve hakket persille
saften av 1 sitron
Pepper event salt
Ta et godt fiskestykke til hver, ha på salt og pepper, sitronsaft og litt olivenolje.
Dette gjør du når de ligger i en ildfast form
Bak de i ovnen på ca 170 gr i ca 12 min under folie.
Hell vesken av formen til fisken i en kjele og tilsett vinen, fonden og vårløken. La det putre litt før du rører inn cremefraiche og smaker til med salt og pepper. Revet skall fra sitron er også godt om den er økologisk.
Fisken steker du ferdig i ovnen rett før servering.
Følg med i forhold til tykkelse og antall stykker du bruker.
Sausen er nok til 4-6 personer.
Legg opp saus og fisk med den lettkokte broccolien.Eplemost er også et supert alternativ i sausen, og urter etter smak.
Dette er tips til enkel middag med saus jeg tipper store og små liker.
Her var vi to og brukte en broccoli, grønnsaker kan også varieres, poteter…
#enkelfiskemidda#torskemiddag#torsk#enkelmiddag