Falafel med tahini i pitabrød 💚

Falafel med tahini i pitabrød

Vi er glade er glade i falafel, tahini ligeså, den beste tahini’en lager du selv.
Tahini:
200 gr sesamfrø ristet i panne, kjørt i foodprosessor, der det er viktig å dytte ned sesamfrøene som får en sandaktig konsistens underveis, kjør på og tilsett 2-3 ss nøytral olje midtveis i prosessen. Nå er det bare å vente til den blir jevn og tyktflytende.
Herlig base til dressinger, hummus, pureer, supper, på brødet…
Falafel:
ha 3 dl kikerter her økologiske fra pappkartong
1 ts hver av
malt cumin
koriander
paprikapulver
hot chilipulver
pepper
salt
bakepulver
1 hakket gul løk
3 fedd hvitløk
en god neve frisk persille el koriander, 3-4 ss kikertmel.
Blend i foodprosessor, la det være litt grovt, men slik at det binder seg. La farsen hvile litt og prøvestek før du eventuelt tilsetter mer mel om de faller litt fra hverandre.
Her friterte jeg i rapsolje, la de på papir og spiste de i pitabrød med en dressing av:
3 ss tahini
1 fedd knust hvitløk
2 ss vann
smakt til med lime og litt salt og pepper.
Ta hva du har el vil i.
Her er det:
hjertesalat
hurtigsyltet rødløk
reddikker og agurk.
Dette var en stund siden jeg lagde selv, og burde gjøres oftere, det smakte nydelig må innrømmes.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg