Fersk suppe/kjøtt og sursøtsaus/løksaus, min barndomsfavoritt❤️

Min barndomsfavoritt : 

Fersk suppe, eller ferskt kjøtt.

Denne suppa be lagd da kjøttet var ferskt etter slakting på høsten. Dette var luksus for de som hadde tilgang og ble inntatt som søndagsmiddag.

Ellers ble suppa laget på saltet kjøtt.

 

Denne har sikkert like mange variasjoner som det er landsdeler. 

Dag 1 nytes kjøtt, grønnsaker, poteter og den sursøte sausen.
Dette vokste min mann opp med.
I min barndom spiste vi suppe først, så poteter kjøtt og saus. 

Vi bytter litt på her hos oss.

Dag 2 kjøttrestene går tilbake oppdelt i suppa, og serveres m pannekaker 

Blir det suppe igjen, fryses den.

Kok kjøttet, her bruker vi en stor høyrygg, i 1 -1/2 time sammen med 1-2 ts salt og 1 ts pepper. 

Ha i :

kålrot

gulrot

persillerot

sellerirot

hodekål 

purre 

Del i terninger, kålen i strimler og kok mørt.

Sursøt/løksaus:

3-4 ss smør

1/2 finhakket løk

2-3 ss mel 

7 dl kraft

Surr løken med smøret, vend inn melet og spe med kraft.

Smak til m vanlig 7% eddik

sukker

salt og pepper( her er hvitvins/eplecidereddik fyfy😉)

Server med poteter.

Det er mimremiddag fra en god tid det👍

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg