Laks med ris og sorte bønner, og agurksalat.
Rice&blackbeans er en rett i seg selv med opprinnelse fra SørAmerika. Her inspirert av en Cubansk variant.
Her hadde vi rester av ris i kjøleskapet, ris som er hurtig nedkjølt og ikke står for lenge på benken er viktig. Ha den over i en bolle slik at den blir raskere kald enn i kjelen og sett raskt i kjøleskap.
Ris og sorte bønner:
Surr løk og hvitløk i olivenolje og ha i en krydderblanding av:
1 ts hver av:
malt cumin
koriander
sennepsfrø
cayennepepper
kanel
Og 1 ss oregano
Ha i risen og litt kraft el hønse/ kylling/ grønnsaksfond
Tilsett bønnene, her hermetiske, tilslutt. Smak til med saft av sitron og event salt og pepper.
Agurksalat:
Bland agurkskivene med litt eplecidereddik, kokosblomstsukker, salt, pepper og litt vann.
Smak deg fram.
Legg fisken i langpanne og vend de forsiktig med salt, pepper og olivenolje.
Stek på 200 gr i ca 10 min.
Legg opp og dryss over, vårløk el gressløk, frisk koriander, el persille, ha på sitron og nyt.
#lettvinfiskemiddag#riceandblackbeans#agurksalat