Bringebærostekake til dessert, med bringebær fra hagen
Oppskrift sånn ca da den er laget på gefylen:
Ca 2 dl fløte piskes til krem, tilsett 2 små bokser Mascarpone, smak til med melis.
Varm opp ca 3 dl bringebær og tilsett ca 1/2 dl lønnesirup, sil av og tilsett 5 oppbløtte gelatinplater, eller bruk ca 3 ts agaragar.
Hell saften i oste/kremmassen i en tynn stråle, og bland godt inn når den er fingervarm.Bunn:
Litt over 1/2 pakke knust digestivekjeks og ca 120 gr smør.
Trykk kjeksebandigen ut på et fat med springform oppå. Hell over osteblandingen, avkjøl og pynt som du vilPS: bunnen blir ekstra god om smøret får litt gylden farge. Dette ble en vegenblirtilmensdugårkake, og må inrømme at den ble fløyelsmyk, frisk og god 🙂
0 kommentarer