Reinskavgryte
Høsten er en ekstra deilig tid for gryter.
Etter en dag i frisk høstluft i soppskogen smaker det ekstra godt.
Her en ganske lettvin gryte med kålstuing og poteter til.
Gryta:
1 pakke reinskav
2-3 dl sopp, her kantareller
1 hakket sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/2 purre
soppfond
pepper
tørket timian
Surr løk, purre og hvitløk i godt smør, tilsett reinskav og stek ferdig.
Smak til med soppsoya el fond og pepper.
Lag kålstuing:
Hvitsaus :
3 ss meierismør
2 ss mel
5 dl melk
litt revet muskat
salt
event pepper
Smelt smør og rør inn mel.
Spe med melk, litt etter litt når melken har lunknet litt i blandingen.
Tilsett strimlet kål som du koker i vann og siler.
Smak til med salt, muskat og pepper .
Server med kokte poteter og gjerne tyttebærsyltetøy el bærgelé av rips, rognebær …