Reinskav med sopp og kålstuing 🍴

Reinskavgryte

Høsten er en ekstra deilig tid for gryter.

Etter en dag i frisk høstluft i soppskogen smaker det ekstra godt.

Her en ganske lettvin gryte med kålstuing og poteter til.

Gryta:

1 pakke reinskav

2-3 dl sopp, her kantareller

1 hakket sjalottløk

1 fedd hvitløk

1/2 purre

soppfond

pepper

tørket timian

Surr løk, purre og hvitløk i godt smør, tilsett reinskav og stek ferdig.

Smak til med soppsoya el fond og pepper.

Lag kålstuing:

Hvitsaus :

3 ss meierismør

2 ss mel

5 dl melk

litt revet muskat

salt

event pepper

Smelt smør og rør inn mel.

Spe med melk, litt etter litt når melken har lunknet litt i blandingen.

Tilsett strimlet kål som du koker i vann og siler.

Smak til med salt, muskat og pepper .

Server med kokte poteter og gjerne tyttebærsyltetøy el bærgelé av rips, rognebær …

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg