Spagetti og kyllingkjøttboller.
Vi koser oss på hytta orm dagen og da er det ekstra deilig med god mat som ikke er så vanskelig å lage.
Påsken skal jo ofte romme så mye enten du er på fjellet, i skog og mark, ved kysten eller hjemme.
Mat må vi ha.
Her en spagettirett som smaker for små, større og store☀️
Del opp:
1 løk
2-3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1-2 stilker satangselleri, el litt sellerirot om du ikke har stangselleri
Du trenger også :
tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
litt fond el buljong
kyllingkjøttdeig
løkpulver
hvitløkspulver
1 egg
salt og pepper
hakket persille
frisk el tørket oregano, basilikum går også fint
Spagetti
Sausen:
Surr først løken myk og tilsett 2 ss tomatpuré og la den surre med for å fjerne råsmaken.
Så haes resten av grønnsakene i før du har i tomatboksen, og «skyller» ut resten av boksen ved å fylle den halvt med vann og har det i gryten.
Tilsett litt fond av kylling el kalv, el hjemmelaget kraft.
Buljongterning av grønnsaker el høns.. går fint.
La gryta putre til grønnsakene er passe møre.
Kyllingkjøttboller:
Bland inn salt i kjøttdeigen, 1/2 -1 ts til 400 gr og rør det godt inn.
Tilsett egget.
Så litt pepper, hvitløkspulver og løkpulver om du vil, paprikapulver er også topp.
Ha i hakket persille el andre urter du har.
Legg i boller formet med skje rett i gryta og trekk til de er klare.
Smak til med salt og pepper.
Ha den ferdigkokte spagettien i en serveringsbolle sammen med litt av kokevannet og hell gryta over og bland den inn.
Server gjerne med litt godt brød.
Og dryss over parmesan.
Dette er nok til 4 personer.
Dobble, tripple…
1 pakke kyllingkjøttdeig på ca 400 gr er nok til 4 .
Viktig å bruke det en har, og dette er tips til hvordan denne ble til på hytta.
Deilig hele året dog😊
Det så godt ut! Jeg ble rimelig sulten av å se bildene 😉 Hehe
Tusen takk, så koselig, smakte dette😊Ha en fin dag videre☀️