Steamed buns:
2 dl vann
2 ss kokosblomstsukker
1 ts tørrgjær
300 gr speltmel
1 ts salt
1/2 ts bakepulver
peanøttolje
Bland sammen alt det tørre, spe med lunkent vann og hev til dobbelt størrelse.
Lag 8 jevnstore emne og rull ut boller som du kjevler el trykker litt ut til en oval form.
Brett de og pensle med oljen.
Etterhev i ca 20 min.
Legg de i en steamer på bakepapir og steam/ damp de i 10-12 min.
Nå kan de fylles med ulike herligheter.
Her ble det revet/ pulled høne fra gårsdagens kraftkoking.
Den ble varmet opp i denne sauseblaningen:
1 ss soyasaus
4 ss Hoisinsaus
2 ss appelsinjucie
2 østerssaus
1 ss kvedemarmelade, aprikos er også topp
1 finhakket rød chili
3 vårløk
2 ss ristede sesamfrø
Varm blandingen i en panne el wok og ha i kjøttet.
Dette gjøres rett før servering.
Hurtigsyltet kinakål, redikker, agurk og vårløk.
Kok opp lake av:
1 dl 7% edikk, gjerne eplecidereddik
1/2 dl lønnesirup
2 ts fishsauce
1 ts revet ingefær
1 hakket vårløk
2 ts sesamolje
Hell laken rett over salaten og la det stå i ca 1 time.
Her kan du bruke kimchi, det blir det neste gang her.
Fritert sprø løk:
3 stk sjalottløk
Ca 2 dl rapsolje
cayennepepper
flaksalt
Skjær løken i tynne skiver, bruk gjerne mandolin.
Friter til gyldent, legg de over på tørkepapir og smak til med cayennepepper og salt.
Legg opp i bunsa, ha gjerne på frisk koriander, spis og nyt.
#steamedbuns# pulledhøne
Ser veldig godt ut! Disse må prøves 🙂
Så koselig, det smakte dette, litt gatemat i heimen😊👍💚