Sild og potet inspirert av dansk kromat❤️
Til fire personer.
4 stk sildefileter av kryddersild el spekesild
12 små el 6 større poteter
1/2 rødløk
4 egg
150 gr smør
urter som persille, dill, gressløk..
Legg 4 stk kryddersildfileter i melk i et par timer.
Kok 12 amandine poteter med skallet på ( andre poteter som mandel el fjellmandel, gulløye går også fint).
Del potetene i 3 på langs når de er lune og legg de i en form/fat.
Hakk 1/2 rødløk og legg over.
Dryss over 1 bunt hver av dill, persille og gressløk.
Klipp de 4 sildefiletene over.
Så grovhakkes 4 hardkokte egg og legges på.
Smelt og brun 150 gr smør til nøttebrunt, hell det over formen og dander med brønnkarse tilsutt( kan sløyfes el byttes til skvallerkål el spinat).
Server gjerne med rugbrød, knekkebrød el ristet grovbrød. Denne retten fikk jeg inspirasjon til fra et magasin noen år tilbake. Elsker slike retter sommerstid, selv om den og lignende også er vanlig i julen🐟🐟🐟
#sild #middag