Havre og gulrotbrød :
Bland sammen:
150 gr havregryn av den lettkokte typen
100 gr havremel
100 gr havrekli
2 ss ristede sesamfrø
1 ss linfrø sammen med 4 dl vann i bakebollen til kjøkkenmaskinen, og la det stå på benken i ca 1 time.
Rør godt og tilsett:
500 gr fint speltmel
1/2 pk tørrgjær
2 ts salt
1 stor revet gulrot( minst 150 gr)
1 ss honning
5 dl kald melk
Bland og elt med kjøkkenmaskin i minst 10 min på middels fart, og øk til fullt de siste min.
Hev til dobbel størrelse under et klede.
Bak ut etter grytebrødmetoden.
For å få disse saftige ville jeg ha deigen likeså.
Legg godt med mel på bordet og del deigen i 2 like emner før du bretter med slikkepott/bakeskrape mot midten fra 4 sider.
Gjenta prosessen 2-3 ganger.
Ha deigen i avlange brødformer og etterhev i ca 1 time.
Stek i ovn på 200 gr i ca 35-40 min.
Disse ble etter litt testing saftig gode🍞🍞🥕🥕