Varmende asiatisk gryte Solstua.
Denne dagen kjørte vi innom en gårdsbutikk på veg til hytta.
Vi tok med oss diverse deilig grønt, men også en del asiatiske ingredienser da de har et rikt utvalg av det.
Så var det å tenke ut en måte å videreforedle råvarene på.
Her er resultatet :
2 fedd knust hvitløk
3 hakkede cayennepepper
3 ts revet ingefær
sesamolje
saften av 1 lime
solsikkeolje
soppsoya
fishsauce ( valgfritt)
gulrøtter
vårløk
kinakål
2 stk kyllingfilet
eggnudler
Surr hvitløk, chili og ingefær i solsikkeolje.
Tilsett litt sesamolje,
limejucie, kylling fond og vann, legg i kyllingen og pass på at vesken dekker filetene
La kyllingen trekke i ca 12 min.
Ta ut kyllingen.
Ha så i:
2 dl godt skylte røde bønner, adzukibeans
Kok til bønnene er møre, ca 1 time.
Tilsett 2-3 stk gulrøtter, gjerne både gule og oransje
1 vårløk de siste 20 min.
Så tar du i nudler og lar de trekke litt.
Legg i kylling delt i skiver, kinakål og frisk koriander.
Smak til med soppsoya, el soyasaus.
Du velger styrken, her er det chili med frø og det ble ganske så hot.
Denne kan fint lages vegetarisk, ved å kutte ut kyllingen.
Mhm, så digg! 😀
Det hørtes godt ut (:
Tusen takk, det ble smakfullt og varmende😊🌶
Tusen takk, deilig kose-seg-mat😊🌶🍜