Deilig reinsdyr ytrefilet med luftig potetsufflé.

Ytrefilet reinsdyr og min fars oppskrift på potetsufflé :

1 kg poteter, her brukte vi fjellmandel

4 egg separeres

120 gr reven parmesan

1 neve finhakket persille

2.5 dl fløte

90 gr smeltet smør

1 god ts dijonsennep og litt muskatnøtt. 

Kok og stamp potetene, tilsett ingridiensene, inkludert eggeplommene og vend inn stivpiskede egghvitter tilslutt. Stek på 180 gr i 30-40 min. 

 

Rødløks og rødkålskompott. 

Strimle  1 løk og  1/2 kål, surr det mykt i andefett el smør, tilsett litt lønnesirup, balsamicoeddikk, kyllingfond, og en kvast  timian.

La det småputre i ca 1/2 time, husk å smake til det syrlige, søte og salte. 

 

Stek kantareller eller annen sopp i smør og tilsett hakket persille. 

 

Kok ut panna, etter at fileten er stekt, sammen med  sjalottløk og frisk timian, med litt soyasaus og Marsalavin. 

Klar ferdig spis.

#reinsdyr#potetsuffle#rødløkskompott#rødkålskompott#middag#kantarell

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg