Grønnkål på Bornholmsk vis:
Forvell grønnkål, ca 8 stykk blader, i lettsaltet vann i ca 10 min.
Sil av og klem ut vannet, finhakk den el kjør den i foodprosessor. På Bornholm bruker de kjøttkvern, bare pass på att den ikke blir puré.
Ha den over i hvitsaus laget med:
3 ss smør og 1 finhakket sjalottløk
2 ss mel spedd med ca 1/2 liter melk.
Tilsett 2 dl fløte litt etter litt smak til med salt, pepper, litt sukker og muskatnøtt.
Nydelig tilbehør til det meste, kylling, and, pølser, fisk og selvsagt julemat💚
Vi har masse deilig grønnkål i hagen, anbefales å dyrke der det er mulig👍
4 kommentarer
Ser kjempe godt ut! 😀
Det er et deilig tilbehør, tusen takk😊💚
Dette vil jammen eg prøve. Har aldri brukt grønnkål, men dette såg ut som veldig godt tilbehør. Som kan brukes til mye
Så koselig at du vil lage denne grønnkålstuingen💚Den blir brukt mye her, veldig godt Kari😊👍