Bornholmsk grønnkålstuing, tibehør med minner om Dansk julemiddag især💚

 

 

Grønnkål på Bornholmsk vis:

 

Forvell grønnkål, ca 8 stykk blader, i lettsaltet vann i ca 10 min.

Sil av og klem ut vannet, finhakk den el kjør den i foodprosessor. På Bornholm bruker de kjøttkvern, bare pass på att den ikke blir puré.

 

Ha den over i hvitsaus laget med:

3 ss smør og 1 finhakket sjalottløk

2 ss mel spedd med ca 1/2 liter melk.

Tilsett 2 dl fløte litt etter litt smak til med salt, pepper, litt sukker og muskatnøtt.

 

Nydelig tilbehør til det meste, kylling, and, pølser, fisk og selvsagt julemat💚

Vi har masse deilig grønnkål i hagen, anbefales å dyrke der det er mulig👍

4 kommentarer
    1. Dette vil jammen eg prøve. Har aldri brukt grønnkål, men dette såg ut som veldig godt tilbehør. Som kan brukes til mye

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg