Gravlaks og røkt laks Fjellheim. Juleforberedelser men deilig hele året dette❤️

Gravlaks og røkt laks Fjellheim:

Til ca 5 kg laks el ørret.

 

Lag en blanding av:

6 ss salt

4 ss brunt sukker og grovkvernet sort pepper.

Kokosblomstsukker går fint, det bruker vi i år.

 

Legg blandingen i bunnen sammen med enebær, og dill.

Legg i fisken med skinnsiden ned og fortsett med blanding og urtene inni og over.

Dekk til og sett f.eks en form oppå for et lett trykk og la fisken stå kaldt i 2-3 døgn.

Snu en gang i døgnet.

Her blir den ene fisken kaldrøkt og den andre kun gravet.

Vi bruker gjerne litt akkevitt el cognac på fisken også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg