Brandade
1/2 kg utvannet klippfisk
4 dl melk
1/2 rødløk
1 kvast timian
5 hele pepperkorn
1 laurbærblad
3 store fedd hvitløk
Kok opp melkeblandingen med fisken i, trekk den av platen og la den trekke i 15-20 min.
Potetmos
1/2 kg
1/2 dl olivenolje
Kok, mos og spe med olje melken fra klippfisken.
Legg fisken i en kjele med litt olivenolje og riv den med to gafler.
Tilsett fisken i potetene sammen med:
Litt hakket
rødløk
oliven
hvitløk
sitronsaft
Smak til med
salt
pepper
cayennepepper
Legg alt i ildfast form, gjerne porsjonsformer og dyss over litt brødsmuler og ca 3 dl revet parmesan.
Gratiner på 200 gr til gyldent.
Server med brød etter valg, og gjerne en frisk salat med vineagrette til.
Vi ville ha denne ekstra frisk og brukte derfor litt hakket frisk løk,hvitløk, sitronsaft og cayennepepper i.
Denne er laget etter inspirasjon fra min fars blogg og litt fra eget hode.
Deilig rett og slett, denne middelhavsretten med Fransk opphav, og som har sine variasjoner i land som lager mye tørrfiskretter.
Bacalaoens verden.
#brandade»klippfisk#baccalao