Innbakte løvetannsblomster og Solstuas iskrem.
Innbakte løvetannsblomster :
skyll blomstene forsiktig og legg på et papir til tørk.
Lag pannekakerøre av:
2 egg
5 dl melk
2 1/2 dl speltmel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukker
1/2 ts vaniljesukker.
La røren stå å svelle kaldt.
Røren rekker til ca 40 blomster og 6 blomster til hver er det vi bruker her, minst.
Friter i solsikkeolje etter å ha dyppet i kald røre🌻🌿💛🌿
Server med iskrem:
4 eggeplommer og 4 ss sukker vispes til eggedosis
4 dl fløte piskes stiv.
Tilsett frø fra 1 vaniljestang og vend eggedosisen forsiktig inn i kremen.
Friterte løvetannsblomster har jeg lært i barndomshjemmet, nydelig dessert.
Velg hva du vil ha i av nøtter, sjokolade, revet lime, appelsin, sitronskall, avrente bær…sett den i fryseren og ta den opp på benken 10-12 min før servering.
Frys den igjen så fort som mulig😃