Hindbergsnitter/ bringebærsnitter.
Smaken av Danmark, minner fra barndommens lokale bakeri.
Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis
200 g smør, skjært i små firkanter
2 teskje vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
2 eggeplommer eller 1 egg
Ev. litt kaldt vann
Ca 250 g bringebærsyltetøy
Glasur
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt vann
Pynt med strøssel er tradisjonell pynt på disse, men nøtter, frysetørret bringebær…. velger du selv.
Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time.
Tips: Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere.
Kjevle den til et stort rektangel, ca 5 mm tykt. Del rektangelet i to på langs.
Dra deigstykkene litt fra hverandre, og plasser dem på et bakebrett med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter ved 190 grader.
Ta dem ut når de virker halvstekte. Avkjøles og legges sammen med bringebærsyltetøy i midten. Skjær pene rektangler med en skarp kniv.
Bland melis, vaniljesukker og vann til glasuren. Pynt med glasur og strøssel eller hakkede pistasjnøtter.
Bør spises i løpet av et par dager. Kan oppbevares i kakeboks og egner seg til å bli fryst.
Det finnes flere oppskrifter på disse, men lite skiller de fra hverandre.
Denne er hentet fra Franciskas vakre verden 💗