Andebryst
Beregn 1 bryst på to personer.
Rosastekt andebryst:
Rut opp brystet og gni det inn med salt og pepper.
Stek, i tørr panne med skinnsiden ned i ca 4 min til skinnet blir sprøtt. Snu og stek i ca 4 min til. La det hvile mens du lager tilbehøret.
Her med rødkålskompott :
Surr 1/2 rødløk i terninger i godt smør
tilsett 1/2 kg strimlet rødkål
1 dl rødvin
2 ss balsamico
1 ts brunt sukker
1 ss rognebær el ripsgele/bærgele’
1-2 ts soppsoya el soyasaus
2 nellikspiker.
Kok i ca 1/2 time under lokk, og ca 15 min uten lokk for fyldig konsistens.
Lag potetstappe av mandelpoteter( ca 700 gr til 4)
Mos og tilsett lunket melk, smør, salt, pepper og revet muskatnøtt.
Smelt litt spinat i smør og vann og rør den inn i stappen.
Sil av fett fra panna etter at brystet er stekt( dette sparer vi til å ha i pølser, julens rødkål, til å steke i.. sundt og godt fett)
La litt fett bli igjen og fres 1 hakket charlottløk, ha i en kvast timian og 1-2 dl saft fra mandarin.
Nå skal andebrystene inn i ovnen i en ildfast form, på ca 180 gr i 10 min.
Bruk steketermometer og stek til kjernetemratur på ca 60 gr.
Bruk stekesjyen fra formen og kok den litt inn med vann i ovnen, ha den over i stekepanna, sil av og rør inn en klikk smør, ca 3 ss, rett før servering😊
#andebryst#rødkål#rødkålskompott#mandarinsky#rosastektandebryst