Solstuas rypebryst, løkkompott, rotpuré, skogssopp og sjysaus☀️

Rypebryst, løkkompott, rotpuré, skogssopp og skysaus.

Løkkompott:

1-2 rødløk

smør

olivenolje

granskuddsirup el annen sirup, honning el brunt sukker

soppsoya el soyasaus, fond..

1 kvast timian

pepper

vann

Fres løk i skiver i olivenolje og smør.

Hell på litt vann, sirup og legg i timian.

La det koke inn til løken blir myk, smak til med soppsoya el det du har av nevnte, og pepper.

Rotpuré:

1 sellerirot

1 persillerot

2-3 poteter (valgfritt, men gir fin konsistens synes vi)

melk

fløte

sitronsaft

smør

salt

pepper

Del opp grønnsakene og dekk de med melk i en kaserolle.

Kok til mørt, sil av og blend med foodprossesor el blender.

Varm opp og ha i fløte, sitronsaft og smør.

Smak til med salt og pepper.

Stek sopp etter valg.

Tilslutt salter og pepres rypebryst  og stekes i panne i 3-4 min på hver side i godt smør med frisk timian og et par fedd hvitløk.

Følg med og pass på steketid, husk å la brystene hvile mens du legger opp det andre på varme tallerkner.

Kok ut panna med litt rødvin, soppsoya og vann.

Sil og og ha over i en kjele, rør inn litt smør og smak til med salt og pepper.

Bon apetit❤️

 

Link til granskuddsirup 💚

Granskuddsirup🌲

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg