Rypebryst, løkkompott, rotpuré, skogssopp og skysaus.
Løkkompott:
1-2 rødløk
smør
olivenolje
granskuddsirup el annen sirup, honning el brunt sukker
soppsoya el soyasaus, fond..
1 kvast timian
pepper
vann
Fres løk i skiver i olivenolje og smør.
Hell på litt vann, sirup og legg i timian.
La det koke inn til løken blir myk, smak til med soppsoya el det du har av nevnte, og pepper.
Rotpuré:
1 sellerirot
1 persillerot
2-3 poteter (valgfritt, men gir fin konsistens synes vi)
melk
fløte
sitronsaft
smør
salt
pepper
Del opp grønnsakene og dekk de med melk i en kaserolle.
Kok til mørt, sil av og blend med foodprossesor el blender.
Varm opp og ha i fløte, sitronsaft og smør.
Smak til med salt og pepper.
Stek sopp etter valg.
Tilslutt salter og pepres rypebryst og stekes i panne i 3-4 min på hver side i godt smør med frisk timian og et par fedd hvitløk.
Følg med og pass på steketid, husk å la brystene hvile mens du legger opp det andre på varme tallerkner.
Kok ut panna med litt rødvin, soppsoya og vann.
Sil og og ha over i en kjele, rør inn litt smør og smak til med salt og pepper.
Bon apetit❤️
Link til granskuddsirup 💚