Sprengt, varmrøkt kje, geitekje med BBQsaus, linsestuing og tortillachips ☀️

 

Geitekje:

Kje

Sprengt varmrøkt geitekje, eller kidd om du vil.

Legg geitekjebog i vann salt nok til at et egg flyter.

Det kan ligge kalt over natten el i 2-3 timer på benken.

Hell av vannet og trekk bogen i vann med laurbærblad og løk i ca 1/2 time.

Røyk til den løsner fra beinet.

 

 

Lag BBQsaus:

2 dl Heinz ketchup

1 fedd knust hvitløk

2-3 ss wostershiresaus

1 ss kokosblomstsukker

Dette er oppskrift fra min farfar men byttet brunt sukker bare.

 

 

Linsestuing:

Surr 2 fedd finhakkede hvitløk

1/2 hakket løk i god olivenolje

Tilsett linser, her økologisk fra kartong

Ha i 4-5 ss cremefraiche

1-2 ss kalvefond, el grønnsakskraft/fond

1 ss revet pepperrot

2 ts dijonsennep

 

Her servert med tortillachips

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg