Syltede granskudd.
Spises til kjøtt, posteier, pølser, til alt en ville brukt sylteaguk til.
Lake av:
3 dl 7% eddik
2 1/2 dl vann
4 dl sukker, gjerne kokosblomstsukker
1 1/2 ts salt kokes
Ca 5 dl granskudd
Granskudd haes i laken og gis et oppkok før de helles over på steriliserte varme glass. Klare etter 2 uker. Lager de første i slutten av april el tidlig i mai, knallgode og anbefales i disse granskudd tider 🙂
Her kan du dobble, tripple…
Laken er nydelig i hjemmelaget majones, el i dressinger med cremefraiche, rømme gjerne med granskuddsirup.
Bruk det til viltburger, til reinskavsalat … du finner tips i kategorier og søk i søkefeltet.
3 kommentarer
Hei! Har lest oppskriften din som virker grei å følge, men jeg lurer på om det er slik at granskuddene skal stå på benken i hele 2 uker før de settes i kjøleskap. De fleste sier noen dager har jeg sett.
Hei på deg, jeg lar den stå til de er avkjølt før jeg setter den kaldt😊
Det vil si at granskuddene er klare til å spises etter ca 2 uker, men de skal ikke stå på benken lenger en at de er avkjølte nok til å settes kaldt😊💚