Syltede granskudd 💚Deilig tilbehør til middag, på skiva, salat…

Syltede granskudd.

Spises til kjøtt, posteier, pølser, til alt en ville brukt sylteaguk til.

 

Lake av:

3 dl 7% eddik

2 1/2 dl vann

4 dl sukker, gjerne kokosblomstsukker 

1 1/2 ts salt kokes

Ca 5 dl granskudd  

Granskudd haes i laken og gis et oppkok før de helles over på steriliserte varme glass. Klare etter 2 uker. Lager  de første i slutten av april el tidlig i mai, knallgode og anbefales i disse granskudd tider 🙂

Her kan du dobble, tripple…

Laken er nydelig i hjemmelaget majones, el i dressinger med cremefraiche, rømme gjerne med granskuddsirup.

Bruk det til viltburger, til reinskavsalat … du finner tips i kategorier og søk i søkefeltet.

3 kommentarer

    1. Hei! Har lest oppskriften din som virker grei å følge, men jeg lurer på om det er slik at granskuddene skal stå på benken i hele 2 uker før de settes i kjøleskap. De fleste sier noen dager har jeg sett.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg