Lyrfilet med beurre blanc, og grønt💚
Rens og fileter fisken, legg den i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper.
Beurre blanc:
1 finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
2 dl fløte
150 gr smør
Urter etter valg
Kok inn vin sammen med løken til ca 1/3 del av vesken.
Tilsett fløte og la den koke i ca 5 min.
Ha smøret i terninger og rør det inn, husk at sausen ikke må koke etter at smøret er montert.
Ha i urter som persille,estragon eller gressløk.
Del opp squash på langs med mandolin el ostehøvel, dryss over litt salt og la de ligge i 1 time for å trekke ut veske.
Tørk de godt, pensle med god olivenolje og legg de i veldig varm grillpanne, eller på grill til de får et fint grillmønster og blir passe myke.
Stek fisken på 200 gr i ca 12 min, følg nøye med i forhold til tykkelsen på filetene.
Del purren som på bildet og trekk de i lettsaltet vann til de er møre.
Legg opp og sevér gjerne med hummer, som her, sjøkreps el reker.