Lyrfilet med beurre blank og deilig grønt.

Lyrfilet med beurre blanc, og grønt💚

 

Rens og fileter fisken, legg den i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. 

 

Beurre blanc: 

1 finhakket sjalottløk 

1 dl hvitvin

2 dl fløte

150 gr smør

Urter etter valg

 

Kok inn vin sammen med løken til ca 1/3 del av vesken.

Tilsett fløte og la den koke i ca 5 min.

Ha smøret i terninger og rør det inn, husk at sausen ikke må koke etter at smøret er montert. 

Ha i urter som persille,estragon eller gressløk.

 

Del opp squash på langs med mandolin el ostehøvel, dryss over litt salt og la de ligge i 1 time for å trekke ut veske.

Tørk de godt, pensle med god olivenolje og legg de i veldig varm grillpanne, eller på grill til de får et fint grillmønster og blir passe myke.

 

Stek fisken på 200 gr i ca 12 min, følg nøye med i forhold til tykkelsen på filetene.

 

Del purren som på bildet og trekk de i lettsaltet vann til de er møre.

 

Legg opp og sevér gjerne med hummer, som her, sjøkreps el reker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg