Tips til fredagstacoen med hjemmelaget A’la Mexicana 🙂
Kyllinglår:
Krydret med røkt paprikapulver, kayennepepper, salt, pepper og vendt i olivenolje 🙂
BBQ saus:
Varm mortret cumin/sennepp/ korianderfrø i 1/2 dl rapsolje
Tilsett 1 ss balsamicoeddikk
1 liten kopp nespresso, el 1 ss malt kaffe
1 ss flytende honning
2 dl ketchup, brukte Heinz
Tabascosaus, så mye du tåler
Putre litt og hell på glass 🙂
Guacamole :
To stk avocadodo moses, tisett 2 hakkede charlottløk, 2 fedd hvitløk, saft av 1/2 lime, litt olivenolje, frisk koriander el bladpersille, malt cayennepepper, cumin og salt.
Tortillalefser :
150 gr byggmel
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 dl vann
1/2 dl rapsolje blandes til en ikke for fast deig
Hvile i min 20 min før den rulles til en pølse og deles til 12 emner. Kjevle og stek i tørr panne, på takke el som vi skal i dag, på støpejernsplate på grillen. I tortillalefsene la jeg cheddar, varmet opp igjen på grillen og delte i “kakestykker” 🙂
Bønnedipp:
Røde bønner kjøres sammen med et fedd hvitløk, 1 ts røkt paprikapulver, 1 ts løksalt, saften av 1/2 lime, litt salt olje og vann med stavmixer 🙂
Vi griller hele året, men grillpanne, panne og stekeovn er vel så bra.
Det viktigste er smakene❤️