Poke Bowl.
Vi måtte jo teste ut denne Hawaiiretten.
En krysning mellom Japansk sushi og Peruansk ceviche.
Denne retten er også ispedd surf&turf enkelte steder i gatematverdenen på Hawaii .
En i fartamat særlig surferne har omfavnet.
Poke betyr å kutte opp, Bowl betyr bolle.
Før det du velger å kutte havner i bollen, skal det ris til. Vi bruker også risnudler.
På risen ( helst sushiris) er det vanlig med en saus alla ponzu.
Sterk/hot majones er også vanlig i tilleg til valgte proteiner og grønt💚
Her lagde jeg saus av:
2 dl soyasaus
1ss sesamolje
1ss østerssaus
2 ts riseddik
1ss limejucie
2 ts finrevet frisk ingefær
Smak uansett til.
Hot majones :
2 dl majones
3-4 ts shrirasha
2 ts tørket koriander
Legg stekte kyllingbiter, her rester av både litt kylling og andebryst i majonesen, kok ris, del opp grønnsaker etter smak. Her ble det squash, gulrot, avocado, agurk, reddiker, soyabønner, spirer fra kjøkkenbenken og finhakket purre. Frisk koriander hadde vi dessverre ikke i hus denne dagen.
Vi brukte kun det vi hadde i hus!
Så hadde jeg i reker og kongekrabbe med litt limejucie over.
Legg opp, dryss over ristede sesamfrø og nyt💚
Ps: supert å lage av rester som jeg gjorde på bildet under her😍
Og jeg har også laget med risnudler, salmalaks og annet, det ble nydelig det også.
#pokebowl