Breiflabb.
Havets biff.
Etter en tur i friskt sjøluft frister det med sjømat og fisk.
Siden vi var i vakre Langesund måtte vi innom Langesund fisk.
Der tok vi blant annet med deilig breiflabb.
Slik ble middagen:
Del 2 tomater i skiver og legg de i en ildfast form, ha på litt olje, salt og pepper.
Sett de i ovn på 150 gra og la de stå i ca 1 time.
Ovnsbakte grønnsaker.
1 fenikkel
1 persillerot
2 fedd knust hvitløk
Litt frisk timian
2-3 ss olivenolje
Saft av 1/2 sitron
Del fenikkel i skiver el båter, og del persilleroten i staver.
Bland alle ingridiensene sammen i en ildfast form.
Strø på litt flaksalt og pepper.
Stek på 200 gr i ca 20 min.
Salte og pepre fisken.
Stek fisken i godt smør og litt olivenolje.
La den ligge litt i ovnen for å holde den varm mens du steker bacon.
Her kalkunbacon.
Legg baconet på et tørkepapir.
Soyasmør:
Kok ut pannen med
1 dl vann
2 ss sitronsaft
4 ss soyasaus el soppsoya som her og rør inn litt smør tilslutt, ikke la soyasmøret koke etter at smøret er rørt inn.