Klippfisk med ovnsstekte poteter, kantareller og gulrotstuing

 

 

Klippfisk.

Til 4 personer

Vi burde absolutt spise mer klippfisk/tørrfisk/stokkfisk synes jeg.

Her er en av heimens vri.

 

Ingredienser:

Klippfisk

laurbærblad 

8 pepperkorn

1 løk

Fisken ble vannet ut et par dager, så ble den trukket i vann med krydderet og løken. Kok opp vannet og legg i fisken, kok opp på nytt og la den trekke i 12-15 minutter. Se an tykkelsen på fisken.

Tilbehør:

500 gr poteter

timian 

olivenolje

pepper

salt

 

Legg poteter i skiver i en ildfast form, vend de inn med oljen, salt og pepper, legg i timian og stek potetene på 200 gr til gyldne.

 

Gulrotstuing:

2-3 gulrøtter

Saus av:

3 ss smør 

3-4 ss mel

4 dl melk

2 dl fløte

 

Lag vanlig hvitsaus bruk fløte om du vil.

Ha de skivede kokte gulrøttene i sausen og stamp de litt, smak til med salt og pepper.

 

Stek 3-4 skiver bacon, gjerne kalkun el okse om du ikke spiser svin.

Stek deretter kantareller el annen sopp.

Ta ut baconet og soppen fra panna og tilsett litt smør, timian og saft fra sitron. 

Smak deg frem.

 

Legg opp og ha timiansmøret over fisken.

 

Det finnes mange slags torske/bacalo-retter

Her er tips til tilbehør, ha det gøy og sett ditt personlige preg😃

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg