Klippfisk.
Til 4 personer
Vi burde absolutt spise mer klippfisk/tørrfisk/stokkfisk synes jeg.
Her er en av heimens vri.
Ingredienser:
Klippfisk
laurbærblad
8 pepperkorn
1 løk
Fisken ble vannet ut et par dager, så ble den trukket i vann med krydderet og løken. Kok opp vannet og legg i fisken, kok opp på nytt og la den trekke i 12-15 minutter. Se an tykkelsen på fisken.
Tilbehør:
500 gr poteter
timian
olivenolje
pepper
salt
Legg poteter i skiver i en ildfast form, vend de inn med oljen, salt og pepper, legg i timian og stek potetene på 200 gr til gyldne.
Gulrotstuing:
2-3 gulrøtter
Saus av:
3 ss smør
3-4 ss mel
4 dl melk
2 dl fløte
Lag vanlig hvitsaus bruk fløte om du vil.
Ha de skivede kokte gulrøttene i sausen og stamp de litt, smak til med salt og pepper.
Stek 3-4 skiver bacon, gjerne kalkun el okse om du ikke spiser svin.
Stek deretter kantareller el annen sopp.
Ta ut baconet og soppen fra panna og tilsett litt smør, timian og saft fra sitron.
Smak deg frem.
Legg opp og ha timiansmøret over fisken.
Det finnes mange slags torske/bacalo-retter
Her er tips til tilbehør, ha det gøy og sett ditt personlige preg😃