En torskemiddag i fornøyelig selskap, enkel fiskemiddag 🐟🍴

Torsk med estragon og sitronsmør, poteter,og villreker.

 

Torsk el annen hvit fisk 

frisk estragon

sitron

smør

salt og pepper

 

Fisken legges i folie med estragon, smør, salt og pepper.

Grill el stek i ovnen i forhold til tykkelse på fisken, stykkene her var tykke og ble grillet i 12 min.

 

Poteter:

Del de i skiver og vend de i olje, salt, pepper og legg på urter. Her brukte jeg frisk timian og oregano. Stek de i folie på grillen el i ildfast form. Legg på stekt bacon el bresaola, parmaskinke… om du vil. Her er det brukt Italiensk bresaola.

 

Reker, vi bruker ikke ikke oppdrettsreker som feilaktig kalles scampi. 

Scampi er nemlig det Italienske navnet på norsk sjøkreps!

Vi bruker Argentinske villreker. 

 

Villreker :

Tre de på spyd el legg de i en form.

Pensle de med en blanding av olivenolje og balsamico.

Dryss over litt salt og chilipulver, chilien kan sløyfes.

Grill el stek de i ovn el panne.

De trenger kun et par minutter selv fra rå tilstand. Husk at de Argentinske villrekene er røde i fersk tilstand .

 

Rask og god fiskemiddag. Her har jeg ikke skrevet nøyaktige mål og mengder, bruk så mye fisk, reker, urter og poteter du trenger og vil. Smak og ha det kos😍

 

Vil du vite mer om historien til det som feilaktig blir kalt scampi, anbefaler jeg å lese mer om det i  Matgleder, www.matartikler.com 

 

Gooood  middag og kos deg i kjøkkenet❤️

#torsk#middag#villreker#poteter#bresaola#blogg#mat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg