Lammeribbe og lammecarre med ratatouille og gremolata.

Lammeribbe og lammecarre med ratatouille og gremolata .

Her oppskrift til 6 personer.

 

Gni inn lammet med salt og pepper og stek i ovn på 180 gr til kjernetemratur på ca 65 gr. 

Beregn ca 300 gr pr person.

 

La lammet hvile og legg ribba under grillelementet til sprøtt skinn rett før servering. 

 

Ratatouille:

 

1 løk

2 fedd hvitløk

1 squash

1 aubergine

1 rød paprika

2ss tomatpuré

2 bokser tomater

2-3 ss balsamico

salt

pepper

brunt sukker

olivenolje

 

Del grønnsakene i litt store terninger.

Surr løk og hvitløk mørt og blankt i olivenolje.

Ha i grønnsakene og tomatpuré og la de surre litt med. 

Tilsett tomatene og eddiken, og la alt småputre i ca 1 time.

Smak til med salt, pepper og brunt sukker. 

 

Legg opp kjøttet og ratatouille.

 

Dryss over gremolata:

2-3 dl revet parmesan

2ss sitronskall

3 ss hakket persille og 1 fedd presset hvitløk.

Her valgte vi både ribbe og carre, du velger selv😉

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg