Lammeribbe og lammecarre med ratatouille og gremolata .
Her oppskrift til 6 personer.
Gni inn lammet med salt og pepper og stek i ovn på 180 gr til kjernetemratur på ca 65 gr.
Beregn ca 300 gr pr person.
La lammet hvile og legg ribba under grillelementet til sprøtt skinn rett før servering.
Ratatouille:
1 løk
2 fedd hvitløk
1 squash
1 aubergine
1 rød paprika
2ss tomatpuré
2 bokser tomater
2-3 ss balsamico
salt
pepper
brunt sukker
olivenolje
Del grønnsakene i litt store terninger.
Surr løk og hvitløk mørt og blankt i olivenolje.
Ha i grønnsakene og tomatpuré og la de surre litt med.
Tilsett tomatene og eddiken, og la alt småputre i ca 1 time.
Smak til med salt, pepper og brunt sukker.
Legg opp kjøttet og ratatouille.
Dryss over gremolata:
2-3 dl revet parmesan
2ss sitronskall
3 ss hakket persille og 1 fedd presset hvitløk.
Her valgte vi både ribbe og carre, du velger selv😉
Nam
😊Friske smaker, tusen takk.