Tenk, nå er den her, den deilige tiden vi kan nyte selvsanket fra mark, eng, skog og hei.
Ramsløken har dukket opp, skvallerkål og nesle, strutsevinger kommer snart, og deilig strandkål.
I går «sanket» vi den nest siste ladning strandkål fra fryseren, den smakte himmelsk med kun litt fløte, sitron, pepper og revet muskat. Til husets fiskeboller og med bønner tilfaller sitronsaft, røkt paprikapulver fra vår røykovn, olivenolje, purre, salt og pepper, ble dette en fest i hverdagen🍃💚🍃
Så nå er det bare å glede seg til å fylle opp med granskuddsirup, mjødurtsirup, gelé av nyper, rognebær, syltetøy av ville bær, løvetannsalat, innbakte løvetannblomster……
Hurra for markens grøde🍃🍃🍃
Oppskrift på fiskekaker her:
3 kommentarer
du er som meg du :=) jeg er også sanker,har laget vårens første salat av friske spirer hentet ute :=) det smakte deilig,strandkål hvet ikke jeg hva er,det er nok ikke noe vi har her hos oss,men vi har masse andre ting å nyte
Det er bare en sann glede, her følges det med fra dag til dag nå, kos deg masse med markens grøde🍃💚🍃Nå blir det sandskjell og tang i påsken håper vi, ha en fin dag☀️
Strandkål er en kystnær villkål som har rettere blader enn grønnkålen, mild kålsmak og deilig saltsmak.
Brukes som grønnkål og annen kål.
Vi dyrker grønnkål, men strandkålen er en favoritt vi har vært så heldige å komme over.
Det er over 25 år siden nå💚