Husets fiskekaker av Lange og Lyr
1 1/2 kg lange
1/2 kg lyr
1 løk
2 charlottløk
2 fedd hvitløk
5 ss finhakket persille
3 stk vårløk( kun det hvite)
4 egg
4 ts salt
3 ts finmalt sort pepper
2 ts malt muskatnøtt
4 ss potetmel
1/2 liter helmelk
Del opp all løken og kjør den i foodprosessor
Tilsett litt av den rensede fisken og kjør til ønsket konsistens
Ha fisken og løken over i en kjøkkenmaskin, fortsett og kjøre fisk i foodprosessor, litt og litt, og ha det over i kjøkkenmaskin
Tilsett salt, potetmel, krydder, melk og egg og bland godt
Rør inn persille og det grønne på vårløken
Prøvestek i nøytral olje og tilsett litt smør
Juster med salt, krydder og event stivelse
Stek de gyllenbrune i 2-3 min på hver side, trykk de litt forsiktig ned med stekespade, og nyt
Brosme er også deilig i disse fiskekakene i stedet for lange, torsk i stedet for lyr, her velger en etter tilgjengelighet og det en får på kroken