Rabarbrasaft med kokosblomstsukker .
Legg 2. 5 kg rabarbra
1 kurv jordbær
1 1/2 økologisk sitron
2 økologiske lime i en kjele
2 splittede vaniljestenger, skrap ut frø og la stengene ligge med
Tilsett 2.5 liter vann
La det stå å safte seg over natten på et kjølig sted.
Sil av og kok vesken med 1 kg kokosblomstsukker til sukkeret har smeltet.
Skum av og hell over på rene varme flasker.
Her ble det ca 6 l ferdig saft.
Nyt ved å blande med vann, gjerne kullsyreholdig.
Første gang med kokosblomstsukker, ble dypere på farge og nydelig på smak🍃💚🍃
Ps: vi tok ut vaniljestenger og sitrus og kokte resten inn til deilig grøt, ble nok til noen desserter i fryseren.
Husk også å fryse det du ikke får brukt opp av hagens rabarbra før StHans.
Deilig til supper, paier, kaker… gjennom resten av året.
Jeg har også kjøpt meg kokosblomstsukker. Det er jo både godt og sunt 🙂 Og rabarbrasuppe/saft/grøt er kjempegodt, men lenge siden jeg har smakt…..
Deilig og anvenlig, har hatt den i hagen i 34 år og bruker den mye💚Kokosblomstsukkereret er også blitt mer anvenlig, for 30 år siden fikk vi de første i sukkerblokker, ble mest til te. Nydelig sukker og fyldig og god smak😊Nå bytter jeg der det går ut raffinert🌸
Tenkte å prøve denne oppskriften, men lurer på om alt skal ha et oppkok før det skal stå og safte seg til neste dag. Eller om det bare skal stå i kaldt vann?