Hvalbiff med fløtegratinerte poteter versjon 1 med meldesalat fra hagen💚
Hvalbiff, vår favorittbiff.
Hvalbiff med sopp fra nærskogen og fløtegratinerte poteter med epler.
Her unte vi oss deilig mørnet hvalbiff, men fortsatt rimeligere enn norsk indrefilet av storfé.
Hvalbiff er ikke som den en gang var, der den kunne ha litt transmak i seg.
Hval er fersk og frisk og ikke minst veldig næringsrik.
Denne gangen ble det med fløtegratinerte poteter og sopp etter tur i skogen.
Fløtegratinerte poteter :
600 gr poteter
1 eple
10 cm purre
3 dl fløte
3 dl revet ost etter valg, her brukte jeg vanlig gulost.
Litt salt og pepper.
Legg potetbiter og epler i skiver i en ildfast form.
Dryss på litt salt og pepper, husk osten er salt.
Fordel osten.
Stek på ca 180 gr i ca 40 min.
Pensle biffen med litt olivenolje, salte og pepre, stek den rask i varm panne, gjerne grillpanne.
2-3 min på hver side er nok, la den hvile.
Her stekte vi sopp, dvs traktkantareller, steinsopp og litt fåresopp til.
Deilig vri på 80-talls biffen.