Sopptur etterfulgt av hvalbiff og fløtegratinerte poteter med vri💙

Hvalbiff med fløtegratinerte poteter versjon 1 med meldesalat fra hagen💚

Hvalbiff, etter soppturen med rester av fløtegratinerte poteter.

Hvalbiff, vår favorittbiff.

Hvalbiff med sopp fra nærskogen og fløtegratinerte poteter med epler.

Her unte vi oss deilig mørnet hvalbiff, men fortsatt rimeligere enn norsk indrefilet av storfé.

Hvalbiff er ikke som den en gang var, der den kunne ha litt transmak i seg.

Hval er fersk og frisk og ikke minst veldig næringsrik.

Denne gangen ble det med fløtegratinerte poteter og sopp etter tur i skogen.

Fløtegratinerte poteter :

600 gr poteter

1 eple

10 cm purre

3 dl fløte

3 dl revet ost etter valg, her brukte jeg vanlig gulost.

Litt salt og pepper.

Legg potetbiter og epler i skiver i en ildfast form.

Dryss på litt salt og pepper, husk osten er salt.

Fordel osten.

Stek på ca 180 gr i ca 40 min.

Pensle biffen med litt olivenolje, salte og pepre, stek den rask i varm panne, gjerne grillpanne.

2-3 min på hver side er nok, la den hvile.

Her stekte vi sopp, dvs traktkantareller, steinsopp og litt fåresopp til.

Deilig vri på 80-talls biffen.

Etter soppturen
En rast i soppskogen med vår soppfinner Miro❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg