Kalv ytrefilet, kalveschnitzel på Italiensk vis.
Scallopine alla Bolognese.
Til 4 personer trenger du:
8 små kalvefileter på ca 90 gr hver
mel til panering
smør
olivenolje
8 tynne skiver ost som Gruyere el Sveitserost
8 tynne skiver skinke, gjerne parma
3 ss Marsalavin
1/2 dl vann
nykvernet sort pepper
2 ss hakket persille, gjerne italiensk bladpersille
Bank fileten/schnitzelen til ca 5 mm.
Salte forsiktig, husk skinke og ost er salt.
Vend den i mel.
Gni en panne med et hvitløksfedd og tilsett god olivenolje og godt smør.
Legg i kalvefilet.
Beregn en til to til hver etter hvor store de blir.
Stek de raskt, 1 min på hver side og legg de over i ildfast form.
Legg på en skive parmaskinke, el bresaola som her.
Så en skive ost, vi brukte Gruyere, sveitserost, og annen fast ost går fint.
Kok ut pannen med litt litt marsalavin og vann og hell over schnitzlene i formen.
Krydre med pepper og stek under grill til osten er gylden.
Her serverte vi ovnsbakte små poteter,og aspargesbønner med litt olje og sitron på, til.
I Italia er dette en egen hovedrett der du ofte har fått en pastarett først, og fortsetter med grønnsaksretter.
I tillegg til appetittvekkere, antipasti.
Og dessert tilslutt.
Vi fornorsker litt her😊