I min barndom spiste vi mye spinatsuppe, mine nå 2 voksne sønner vokste opp med spinatsuppe som vi kalte «muskelsuppe», Skipper’n suppe.
Erter ble også kaldt «muskelkuler» en periode erter ikke var så populært forresten.
Da gikk det ned på høykant kan jeg love.
Spinatsuppe:
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 vårløk
2-3 ss olvenolje
1 pk frossen spinat
7 dl kraft, du velger selv, her hadde vi andekraft i fryseren
saften av 1/2 sitron
Surr løk og hvitløk blankt.
Tilsett kraften og ha i spinaten.
Kjør den med stavmikser el blender og smak til suppen med salt, pepper, muskatnøtt og event litt lønnesirup for å runde av sitrus og syren.
Om du vil ha mer hvitløk el bruke f.eks purre el litt ramsløkpuré/olje er det toppers.
Kok egg og legg opp, gjerne med et dryss cayennepepper som her. Server gjerne med godt grytebrød, baguetter…
#spinatsuppe#spinat#suppe#supperåd