Vri på flesk og duppe 😊

 

F L E S K  O G  D U P P E, med en vri.

Denne retten er nok hellig for enkelte, det var den også for meg til kroppen ble syk av svin.

Av og til får jeg lyst på dette og har med hell brukt kalkun i stedet.

Kalkunbacon som det kalles men som kanskje burdet hett saltet kalkun i stedet. Nok om det.

 

Her stekes kjøttet, så lages duppen i samme panne ved å tilsette 2-3 ss smør, og røre inn 2 ss mel, og spe med melk. Gjerne skummet som her.

Denne dagen hadde vi også grønnsaker som måtte brukes opp.
Da ble det stappe av 1 rødbete, 1 gulrot, 1/2 persillerot og en skalk sellerirot.

Stapp den grovt, og tilsett litt smør, muskatnøtt og smak til med salt og pepper.

Fargerik og god.

Her i heimen er vi veldig glade i poteten Kers Pink, så da ble det det.

Deilig og i tillegg en god del magrere 💚

Duppe slik jeg er oppvokst med, skulle lages i pannen i fettet etter flesket, jeg bruker her smør fordi kalkun ikke gir fra seg fett😊

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg