Røkt and:
Gni inn anda med en blanding av 3 ss salt og 2 ss brunt sukker.
La den ligge 1 døgn i kjøleskap.
Tørk den helt tørr med kjøkkenpapir og kaldrøyk i 1-2 timer( her brukte vi or).
Stek videre i stekeovn til kjernetemperatur på ca 70 gr, ca 1 time på 200 gr.
Her servert med pærechutney laget av:
pærer
løk
rosiner
appelsinskiver stekt i andefett.
Tilsett, dvs, smak til med sukker, eddik og litt salt og kok inn til det er mørt.
Hjemmelaget potetmos med litt fløte, trøffelolje og persille.
Pepperrotkrem :
pisk krem
tilsett ca 2 ss reven pepperrot pr dl fløte
smak til med eplecidereddik og sukker.
Frys den i et par timer og ta den opp rett før servering.
Smaker nydelig og vi er alle enige om at dette er en høydare i familien, gjestene klager heller ikke. Rustikt og deilig❤️
#and#røktand#pepperrotkrem