Hummer bisque 🦞

Hummer bisque

2 stk hummer

1 gulrot

2 stk sjalottløk 

2 ss tomatpuré

3 fedd hvitløk

1/2 l fløte

1/2 l vann

2 dl hvitvin

1 ts kajennepepper 

saft av 1/2 sitron

fersk estragon el urter som persille, dill, fennikel ..

 

Kok hummeren i godt saltet vann i 3-4 minutter.

Legg de i isvann.

Rens ut hummerkjøttet og legg tilside.

 

Brun hummerskallet i olivenolje og litt smør.

Tilsett hakket løk, hvitløk, gulrot og urter og la de surre litt med.

Så har du i tomatpuré og lar den surre vekk råsmaken i et par minutter.

Ta i cognac, tenn på og la flammende brenne ut. 

Nå har du i hvitvin og reduserer til halvparten.

Så har du vann og lar det koke i ca 30 min.

Tilsett fløten og kok videre i 30 minutter.

Ta ut skall og sil av.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Stek hummerkjøttet i stekepanne sammen med estragon el valgte urter.

Legg de opp i bisque’en, hummersuppen.

Server og nyt🦞

Ps: her kan du bruke rekeskall på samme måte.

Deilig fransk suppe i særlig hummerseongen❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg