Hummer bisque
2 stk hummer
1 gulrot
2 stk sjalottløk
2 ss tomatpuré
3 fedd hvitløk
1/2 l fløte
1/2 l vann
2 dl hvitvin
1 ts kajennepepper
saft av 1/2 sitron
fersk estragon el urter som persille, dill, fennikel ..
Kok hummeren i godt saltet vann i 3-4 minutter.
Legg de i isvann.
Rens ut hummerkjøttet og legg tilside.
Brun hummerskallet i olivenolje og litt smør.
Tilsett hakket løk, hvitløk, gulrot og urter og la de surre litt med.
Så har du i tomatpuré og lar den surre vekk råsmaken i et par minutter.
Ta i cognac, tenn på og la flammende brenne ut.
Nå har du i hvitvin og reduserer til halvparten.
Så har du vann og lar det koke i ca 30 min.
Tilsett fløten og kok videre i 30 minutter.
Ta ut skall og sil av.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek hummerkjøttet i stekepanne sammen med estragon el valgte urter.
Legg de opp i bisque’en, hummersuppen.
Server og nyt🦞
Ps: her kan du bruke rekeskall på samme måte.
Deilig fransk suppe i særlig hummerseongen❤️