Luftige burgerbrød el rundstykker med speltmel.

1 1/2 dl vann

2 1/2 dl skummet melk

1 ss kokosblomstsukker 

3 ss olivenolje

25 gram tørrgjær

ca 500 gram speltmel

3/4 ts salt

sesamfrø, sorte her og melk til pensling

Lunk melk og vann og rør inn gjæren, ha det over i en kjøkkenmaskin og spe med mel blandet med saltet.

Kjør det sammen i max 5-6 min på lav hastighet. Viktig med speltmel og ikke elte deigen for lenge.

Hev til dobbelt str, i ca 1 time.

Del deigen i 8 emner og trill ut boller, trykk de litt flate.

Etterhev i ca 1/2 time og pensle med melk før du drysser over frø.

Her kan du variere frø som du vil.

 

Stekes på 200 gr i ca 10-12 min.

Disse kan varieres med typer frø, kjerner el nøtter på og i og brukes som rundstykker.

En burger av angus fyllt med :syltet rødløk, cheddar, sylteagurk, tomat, sprø hjemmelaget løk, chilikethup / shrirasha og dressing av litt rømme og shrirasha .

Det er det som er så deilig, vi tar i det vi vil.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg