1 1/2 dl vann
2 1/2 dl skummet melk
1 ss kokosblomstsukker
3 ss olivenolje
25 gram tørrgjær
ca 500 gram speltmel
3/4 ts salt
sesamfrø, sorte her og melk til pensling
Lunk melk og vann og rør inn gjæren, ha det over i en kjøkkenmaskin og spe med mel blandet med saltet.
Kjør det sammen i max 5-6 min på lav hastighet. Viktig med speltmel og ikke elte deigen for lenge.
Hev til dobbelt str, i ca 1 time.
Del deigen i 8 emner og trill ut boller, trykk de litt flate.
Etterhev i ca 1/2 time og pensle med melk før du drysser over frø.
Her kan du variere frø som du vil.
Stekes på 200 gr i ca 10-12 min.
Disse kan varieres med typer frø, kjerner el nøtter på og i og brukes som rundstykker.
En burger av angus fyllt med :syltet rødløk, cheddar, sylteagurk, tomat, sprø hjemmelaget løk, chilikethup / shrirasha og dressing av litt rømme og shrirasha .
Det er det som er så deilig, vi tar i det vi vil.