Lavendel og markjordbærkjeks🍓
Tørk 2-3 ss lavendel og 3-4 ss markjordbær på et bakepapir i ovn, 50 gr i 3-4 timer.
Lag deig av
200 gr smør i terninger,
2 dl mel,
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker.
Bland godt sammen til en fast deig og legg den i plast i kjøleskap i minst 1 time.
Ta den ut og rull 2 pølser, del i skiver og trykk de ned med et glass på ca 5 cm med litt mel på, på stekebrettet.
Bruk bakepapir på stekeplaten.
Stek på 170 gr i 8-10 min.
I grunnoppskriften, som er uten markjordbær står det at deigen skal kjevles og trykkes ut med glass, blir ca 35 stk. Jeg tok sjansen på å rulle pølser, og skjære i 1-2 cm tykke skiver i stedet. Hyttas sommerkjeksfavoritt og nydelig til hyttas iskrem🍓🍃🌸🍃 #lavendelkjeks
0 kommentarer