Gravet makrell

Smak av sjø og sommer💙☀️

Gravet makrell

Fileter og fjern bein fra makrellen, bevar skinnet. Legg et lag med en blanding av 3 ss sukker, 2 ss salt og 1 ss brunt sukker, 2 ts hver av knust hel pepper og enebær i en form. Legg på noen kvaster urter, her brukte jeg persille, oregano, rosmarin og selleripersille. Så legges fileten med skinnsiden ned, så et nytt lag med blandingen, urter, pluss 1 ss akkevit. Legg den andre fileten oppå med skinnsiden opp før du har et nytt lag på, pluss akkevitt. Legg et lett press på og sett kaldt et par døgn, snu en gang unserveis. Nå har du det deiligste pålegg til egget, el på rugbrød med pepperrotkrem, i bakt potet, på flatbrød med rømme og rødløk…. Dill er også nydelig både under graving og som tilbehør. En  hjemmelaget urtemajones med samme urter som brukt til gravingen er også topp…God apetit🌿🐟🐟🐟🌿

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg